Natkirkejubilæum

Besøg Kolding Natkirke

Her i 2018 er det ti år siden, at der i Kolding startede natkirke. Den holder til i Sankt Nicolai Kirke i midtbyen, men Natkirken er ikke en sogneaktivitet. Den er et samarbejde mellem alle sogne i Kolding Provsti og åben for alle, der måtte have tid og lyst til en anderledes gudstjenesteoplevelse. I anledning af jubilæet vil vi gerne fortælle om Kolding Natkirke og opfordre dig til at besøge os.

Arbejdet med Natkirken udføres af en lille gruppe frivillige, en præst og en ansat, hvoraf flere har været med fra start. Sammen gør vi klar og rydder op, og et par gange om året mødes vi for at udvikle Natkirken. Nogle år tager vi på studietur for at blive inspireret af, hvordan de andre steder laver natkirke. Hver eneste element i Natkirken er et resultat af dette arbejde og bliver løbende evalueret.

Natkirken er en anderledes måde at gå i kirke. Du kan komme, når du vil, og blive så længe du har lyst. Der er en særlig stemning i kirken med levende lys og stille musik, som fylder rummet og giver plads til ro og fordybelse. Rundt om i kirken er der forskellige stationer, hvor man fx kan tænde lys, skrive bønner, takke Gud, læse i Bibelen eller i andre bøger. Du kan også tale med en præst eller de frivillige i Natkirken, hvis du har noget på hjerte. Måske over en kop gratis kaffe eller te i Natkirkens café.

I løbet af aftenen, gerne når klokken er hel, er der fælles aktiviteter i Natkirken. Vi starter med aftensang og tekstlæsning, og senere er der nadver og velsignelse. Aftenens musikindslag byder altid på live musik fx med lokale musikere, sangere eller kor.
Vi slutter af med bøn og velsignelse, inden Natkirken lukker.

Kolding Natkirke er den eneste natkirke i Haderslev Stift. Den er typisk åben fra kl. 19.30 til 23.00 den sidste fredag i hver måned undtagen i juli og december. Du kan altid se datoer og program på www.sanktnicolaikolding.dk/kolding-natkirke, og du er altid velkommen.

Søndag 15. juli kl. 10.30
Søndag 19. august kl. 19-20