Vielse og velsignelse af ægteskab

Ønsker man at blive viet i Sønder Bjert Kirke, kontakter man sognepræsten for at aftale dato og tidspunkt for vielsen. Herefter modtager man et brev som bekræftelse på aftalen. Brevet indeholder også forskellige praktiske informationer.

Ønsker man, at koret skal synge til vielsen (incl. en korsats) koster det 400,- kr. til korets rejsekasse samt en god pose slik til kordeltagerne. Kontakt organist Birgit Jepsen.
Ønsker man at pynte kirken, kontaktes graverkontoret.

For at blive viet i Sønder Bjert Kirke skal mindst én af parterne enten bo i sognet eller have en særlig tilknytning til sognet (dvs. være døbt eller konfirmeret her, have gået i skole, have sommerhus el.lign). Desuden skal mindst én af parterne være medlem af Folkekirken.

Før vielsen skal man udfylde en ægteskabserklæring, der afleveres på borgmesterkontoret i brudens hjemkommune. På baggrund af denne udfærdiges en såkaldt prøvelsesattest; som brudeparret efterfølgende sender til præsten. Bemærk at prøvelsesattesten kun gælder i 4 måneder.

Hvis man allerede har indgået borgerligt ægteskab, kan ægteskabet velsignes i kirken.

Luther 2017