Børn er kirken i dag - ikke først i morgen

Kan man have børn med i kirke?

Det er let at have børn med til gudstjeneste i Sdr. Bjert Kirke - også om søndagen.
Inden gudstjenesten fortæller præsten, at der før prædiken er mulighed for at børn (fra ca. 5-6-års-alderen) kan gå med en af de frivillige i ”børnekirke” og høre bibelhistorie i kirkens tårnrum. Børnene kommer ned igen efter prædiken.
Der er hele gudstjenesten mulighed for at tage de mindste børn med ud i Kirkecaféen, hvor der er lidt legetøj.
Børnene er naturligvis velkomne til at blive ind i kirken under gudstjenesten. Men mange børn har brug for et lille ”frikvarter”, og mange forældre - og øvrige kirkegængere - nyder at kunne koncentrere sig om gudstjenesten.

De børn, der er med til gudstjeneste, kan være med til at bære vand ind til døbefonten.

Andre gudstjenester
I løbet af året er der børnegudstjenester lørdag kl. 10. Her er der også ofte dåb.
Nogle søndage er der familiegudstjeneste, hvor spirekor eller børnekor deltager.

Datoerne kan man finde i oversigten over gudstjenester.

Tips og tricks, når du har børn med i kirke

Børn er en del af kirken og af gudstjenesten.
Og alle ved, at når det drejer sig om små børn, så kan man ikke forudsige alt. Man behøver heller ikke at kende alle salmer på forhånd, eller vide hvad ord som "evangelium" eller "nadver betyder"

Samtidig er det at gå i kirke også en særlig kultur. Måske kunne man sige, at nøgleord er "hensyn", "interesse" og "god vilje".

Et godt fif er at tage bløde hjemmesko med til børnene. Så kan de sagtens gå omkring i kirken, uden at nogen behøver at føle sig forstyrrede af det.

En anden idé er at tage nogle af børnebøgerne med ind. De står i en kasse ved indgangen, og der er bøger til forskellige aldre.

Når der er dåb, må børnene gerne komme op at se - og de må gerne være med til nadver. Vi bruger druesaft uden alkohol til nadver.

Hvis børnene har brug for at lege - eller hvis et barn bliver meget ked af det - kan man gå ud i kirkecaféen, som man kan komme ind i gennem kirken. Her er der legesager og en højttaler, så de voksne kan høre, hvad der sker i gudstjenesten.