Dåbsbørn har fået deres egen tavle

Engle med dåbsbarnets navn afløser dåbslys

Går man langt nok ind i Sdr. Bjert Kirke, forbi døbefont og prædikestol, og ind i den del man kalder ”koret”, så ser man, at en af de gamle salmetavler er blevet beboet – af engle! De er faktisk afløsere for de dåbslys, som dåbsbarnet tidligere fik med hjem efter dåben. Ofte hørte vi, at dåbslyset ikke blev tændt igen, og derfor ville menighedsråd og præst gerne finde en afløser for dåbslyset.

DERFOR hænger du nu dåbsengle i koret. Et barn fra dåbsfamilien (eller et andet barn) hænger en engel op på den gamle salmetavle. På hver engel står fornavnet på den, der lige er blevet døbt. Dåbsdatoen står der også. På den måde kan vi i årets løb se, at her holdes der dåb – og vi kan også se, at mange bliver døbt.

Inden jul vil årets døbte få en invitation til at komme og hente deres engel med hjem i forbindelse med en lille gudstjeneste. Vi håber, at englene vil blive fast juletræspynt og give anledning til at tale om dåben, og hvad man husker og har fået fortalt fra den dag. Nogle vil måske hænge englen i vinduet året rundt, og lade den minde om dåbsdagen. Man ved aldrig med engle…..