Kirke i en coronatid

Læs her om kirken, konfirmationer, kirkelige handlinger, mens kirken er lukket

Kære alle i Sdr. Bjert.

Covid19 har betydning for os allesammen. Mange frygter for eget og andres helbred. Desuden har den nødvendige nedlukning af rigtig meget desværre forårsaget store ulemper for mange - også i kirken - i forhold til dåb, konfirmation, bryllup og begravelse. Kirken er lukket og gudstjenester er foreløbig aflyst.

Det er SÅ FORSTÅELIGT, at det giver anledning til yderligere bekymring over at skulle ændre planlægning, tænke anderledes m.m.

Mange af jer har de sidste ti dage skrevet mails, sms og ringet - og har sikkert oplevet, at jeg har svaret meget kort tilbage.

Det er ikke pga uvilje, men fordi også kirken er coronaramt, og nogle dage er der kommet oplysninger fra forskellige myndigheder 3-5 gange om dagen. Forskellige regler skal implementeres og andre har vi selv forholdsvis hurtigt måtte afstikke - indtil vi måtte afstikke nye.
Det er ikke nogens skyld - hverken statsministerens, Guds, biskoppernes eller nogen anden.
Alle gør det så godt, de kan, og jeg håber, at I også vil stole på, at menighedsrådet og jeg gør alt det, vi kan - ud fra de regler, der er, og ud fra de muligheder, vi har.

Jeg vil herunder skrive så kortfattet som muligt om de spørgsmål, mange har stillet. I kan så vælge at læse det, der særligt vedkommer jer.

Jeg skriver det ganske nøgternt, men ville ud for hver eneste ting kunne skrive BÅDE hvor ked jeg er af situationen, OG hvor nødvendigt det er, fordi kirken jo også skal gøre sit til at coronavirus ikke spredes.

KIRKEN ER LUKKET. Det er en central beslutning, at alle kirker er aflåst i denne tid.

GUDSTJENESTERNE ER AFLYST. Det er også en central beslutning. I et andet opslag her på siden, kan man læse, at vi forsøger at sende "Ord og toner fra Sdr. Bjert kirke", et kvarters kirketid i cyberspace til hver søndag.

I kirken gælder også, at der kun må forsamles 10 - incl. præst, organist og graver.

- det betyder (igen meddelt centralt):

KIRKELIGE HANDLINGER er ikke mere offentlige - d.v.s. man skal være inviteret for at komme med.

DÅB OG BRYLLUPPER udskydes til senere, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre. Ellers deltager kun forældre, dåbsbarn og faddere - eller brudepar og vidner.

KONFIRMATIONER er særligt ramt, da de jo ikke kan holdes med så få deltagere. ALLE konfirmationer i hele landet skal udskydes til efter pinse.

Da ingen kan sige noget om, om der bliver en helt coronafri periode inden for det næste år, har vi valgt følgende datoer for konfirmation (og jeg skal spare jer for de mange afvejninger for og imod, kalender-logistik m.m.):
8. a konfirmeres lørdag 6. juni 9.30
8. b konfirmeres lørdag 6. juni 11.30
(Konfirmander fra Sdr. Stenderup konfirmeres 7. juni 10.30 i Sdr. Bjert Kirke, da Sdr. Stenderup Kirke til den tid er under renovering).

BEGRAVELSER - her dispenseres nu fra reglen om, at der må være 10. Vi har skullet måle arealet med bænke (højst én pr. 4 m2) og har også skullet tage hensyn til andre faktorer, der har betydning for de tiltag, der er gjort for at mindske smittefare. Menighedsrådet har derfor besluttet, at max. antal ved begravelser og bisættelser i Sdr. Bjert Kirke er 30. Helst færre. Da salmebøgerne ikke må benyttes af hensyn til smittefaren, skal de pårørende fremstille sangark.

Til gengæld har vi besluttet, at der må filmes til begravelsen, til privat brug.

ARBEJDE HJEMMEFRA

Kirkens præst og medarbejdere træffes telefonisk - telefonnumre og mailadresser er på hjemmesiden.

I er altid velkomne til at kontakte os.
Ellers forsøger vi at arbejde så meget hjemmefra, som vi kan.

Jeg glæder mig til at vi kan mødes igen i det virkelige liv.

Tine, præst