Seneste om coronaregler

Coronaregler opdateret 29. september.

Der er i samfundet generelt desværre et højt smittetryk. Det er en fælles opgave at hindre smitte af corona-virus.Det gælder naturligvis også i kirken. Vi vil løbende på hjemmesiden og på facebook orientere om hvad regeringens retningslinjer betyder for gudstjenester, bisættelser, dåb, møder etc.

Forsamlingsreglerne for kirken betyder, at der som hovedregel i Sdr. Bjert Kirke kan være 60 personer i skibet, når vi synger, mens der til koncerter og andre arrangementer, hvor ikke kan synge, kan være ca. 85.

Der er dog en vis fleksibilitet indbygget i systemet, for hvis der kommer en familie på fx syv, må de gerne sidde tæt på en bænk.

Vi ønsker at skabe plads til så mange, som det er sundhedsmæssigt forsvarligt, i kirken.

Vi har fastsat reglerne således:

Ved gudstjenester, hvor vi skal synge, kan der max. være 60 personer i kirken, evt. ganske få ekstra, hvis der som nævnt sidder en familie samlet på én eller flere af bænkene.

Der vil hver søndag under corona-tiden var én fra menighedsrådet, der hjælper folk på plads.

Ved bryllup, bisættelse og begravelse:

Der kan være 60 i kirkerummet ved bryllup, bisættelse og begravelse.

Der er dog ved bryllup og bisættelse/begravelse mulighed for, at der kan sidde op til ti – tolv ekstra i koret (inkl.. f.eks. brudepar) i koret.

Der kan også sidde seks i kirkecaféen, hvor man ikke kan se ind i kirken, men kan høre, hvad der bliver sagt.

M.h.t. begravelser og bisættelser, gør vi opmærksom på, at de efterladte skal invitere de gæster, der må være med ved handlingen i kirken, således at deltagere ved, om de må være med i kirken, eller skal stå udenfor.

Ved dåb:
Hvis dåben skal foregå under den ”almindelige” søndagsgudstjeneste, kan der max være 10 gæster, inkl. forældrene.

Oftest finder dåb i denne tid sted ved en særskilt dåbsgudstjeneste før eller efter søndagsgudstjenesten kl. 10.30. På den måde kan man have flere gæster med.